sis cuba


Malam ni hujan. Sejuk. Tarik selimut. Selubung. Tangan capai kopi panas kat sebelah. Hirup. Amacam? Ada ala-ala tumblr tak letak kopi sebelah laptop? Acah-acah je tu. Acah-acah. Takdenye aku nak letak kopi sebelah laptop. Dibuatnye tertumpah padan muka aku. 

Hujung bulan ni konvo tapi aku takde feel nak konvo. Aku rasa aku la manusia paling hambar dalam dunia. Aku boleh fikir nak bayar itu bayar ini tapi mak aku pulak kata

"Mak tak kira mak nak pergi jugak!"

Dan aku pun diam.

Eksaited betul mak. Demi mak aku pun buat keputusan untuk pergi. Tak apa la duit tu. Bacalah ni, seorang hara yang kedekut redha tentang duit *emoji korek hidung*

Takde motif betul update benda sampah macam ni. Hmm.

Aku dalam process nak meng-webtoon-kan (adakah ini satu perkataan yang boleh digunapakai?) fanfic piwa; Last Chance. Nah aku bagi teaser sikit.



-------- load --------




Aku bukan pelukis komik ke apa so jangan mengharap sangat lukisan lawa etc etc. Aku suka cerita Last Chance so aku translate cerita tu ke gambar dengan cara yang terpaling simple dan pemalas. Nanti dah siap aku updateeeeee!~

See ya!

p/s : piwa tahu pasal ni so jangan tuduh aku curik cerita dia. bai.


3 comments:

zaatira zainuddin said...

lawanyaaaaa kak hara. tak sabar nak tunggu next update

adiba rusli said...

congratsss sebab nak convooo.

Nabila Syifa said...

erk..1st i keliru thiz is abt yourself or what.Rasa cam baca cerpen je.tp part mak nak ikut konvo tu huhu..my mummy x pernah excited cenggitu nk g konvo anak2 dia. kwwang3x..

ingatkan cerpen versi komik td sbb ada kartun kat bwh tu :)